Update van het Materiaal-team

Rasmus en Harmen hebben de afgelopen weken en maanden weer het nodige onderhoud aan ons club-materiaal gedaan. Sommige dingen zie je meteen, sommige zijn wat minder zichtbaar. Daarom eens een overzichtje van wat er zoal is gebeurd:

  • Op een Avocet na zijn alle zeekajaks weer up-to-date. De “natte oefeningen” met reddingen zorgen toch best voor veel schade. Met name de dij-steunen gaan sneller dan gemiddeld kapot door dat geklim van buiten naar binnen.
  • Er is eindelijk een passend achterluik gevonden voor de rode Capella XL, bij uitstek geschikt voor lange, brede dan wel zware mannen. Hij ligt in container 14, maar (nog) niet alle tochtleiders hebben daar de sleutel voor. Maar vraag er eens naar als je ‘m wilt proberen!
  • Er zijn vier nieuwe basic peddels aangeschaft in de kortste maten, i.v.m. behoefte tijdens de cursussen en meer algemeen: 2 x L 110 cm, 2 x L 115 cm
  • Er zijn nieuwe jumbo autowassponzen voor het afdrogen van de boten.
  • Er zijn vier afdekzeiltjes aangeschaft voor autotransport van de zeekajaks. LET OP: de Aquanaut heeft een langere kuip, waar alleen het HIKO zeil past! De zeiltjes liggen in de krat met de achterlichten van de trailer in container 6.

Er blijven ook wel speciale projectjes over, zoals het vervangen van de ouderwetse glasfiber voeten van de rood/groen shoreline (container 14) en het schilderen van de vlonder met special primer.

Heb je zin eens een klus(je) te doen? Meld je dan even bij het bestuur of het materiaalteam, extra handen zijn regelmatig van harte welkom!