Kayak-barbecue op zondag 9 SEPTEMBER in Oostzanerwerf

Ook dit jaar staat, zoals jullie weten, de “traditionele, sportieve BBQ” op het programma, als afsluiting van de zomermaanden. En wel op zondag 26 augustus a.s.

LET OP: wegens de slechte weersvoorspelling is de tocht uitgesteld naar zondag 9 september!

We vertrekken om 10.00 uur vanuit de club. Over het IJ, door het Noordhollands kanaal richting Landsmeer. Een stukje door het natuurgebied Ilperveld en Twiske.

Onderweg een koffie/thee (zelf meenemen) pauze en de mogelijkheid voor een heerlijke duik in het heldere natuurwater.

Vervolgens over het Twiske onder de A10 door zuidwaarts naar Oostzanerwerf. Hier leggen we dan rond 13.00 uur aan achter mijn huis.

Daar staan dan koele dranken klaar , salades en andere lekkernijen en wordt in sneltreinvaart de barbecue in gereedheid gebracht.

Menno, die vanwege zijn schouderblessure niet meevaart is dan al aanwezig en brengt ook nu weer verse oesters en gamba’s mee.

Natuurlijk wordt ook met vegetariërs rekening gehouden.

Geheel voldaan zullen we op tijd weer de kano inglijden en na een kleine overdracht (Oostzanerdijk) via het Zijkanaal 1 en het Ij vóór 18.00 uur terug zijn op de club.

Het wordt een tocht die voor ieder haalbaar is (totaal zo’n 20 km). Het is handig dat elke kayak zijn eigen landvastje meeneemt, dat kan gewoon een stuk koord of

touw zijn waarmee je je boot kunt vastleggen.

Er wordt van de deelnemers een bijdrage gevraagd van € 12,50 all in. Wil je dit bedrag contant bij je te hebben, zodat we het ter plaatse kunnen innen?

Ben je van de partij, dan aub uiterlijk op 20 augustus 3 september aanmelden bij Fred. En of je omnivoor of vegetariër bent.