De laatste reguliere tocht dit seizoen!

Komende zondag leidt Ivar de laatste reguliere tocht van dit seizoen:

Op zondag 28 oktober staat de laatste toertocht van het seizoen gepland: een groot water tocht naar Blijburg over een afstand van ongeveer 20 kilometer. We verzamelen om 11 uur bij de klup. Rond 13.30 uur lunchen we op IJburg. Neem lunch mee en geld voor een hapje/drankje in het strandcafé van Blijburg. Om uiterlijk 17 uur zijn we terug bij de klup.

De weersvoorspelling van weeronline is voor een tocht als deze gunstig voor wie van een lichte uitdaging en lichtelijk afzien houdt. Het wordt een regenachtige middag met een matige wind uit het Zuid-Westen (4 Bft). De max. temperatuur ligt rond de 10 graden. Dat voelt bij 4 Bft op groot water frisser aan. Trek daarom neopreen aan met daar overheen een windstopper. Vergeet niet om een hoedmuts of een pet mee te nemen en voldoende (warme) drank (0% alcohol). Neem ook droge kleren mee in je bagage en een handdoek.

Bij windkracht 4-5 gaat de tocht nog door, maar bij 5-6 Bft niet meer. Meld je daarom van te voren aan. Dan kan ik je bij ongunstige weersvoorspellingen mailen met afbericht (uiterlijk zaterdagavond).

Ik hoop op een leuk groepje KV-doorZetters. Tot zondag!

Uiteraard zijn er ook dit jaar liefhebbers die door blijven varen zolang de grachten niet dichtvriezen. Hou dus de agenda in de gaten voor de reguliera activiteiten op woensdagavond en zaterdagochtend. Ook ad-hoc-tochten zijn welkom!