Prima plek om rollen en reddingen te oefenen

Een tip van Rein: Afgelopen zaterdag zijn René en ik naar Durgerdam gepeddeld omdat ik daar een veilig zwemstrandje ken met ruim 100 meter ondiep water ervoor: prima om reddingen en rollen etc. te oefenen. Daarbij is het met zuidwesten wind een aanlandig strandje. Mocht iets dus helemaal misgaan dan drijft je boot met de wind naar het strandje in de hoek en zelf loop je er dan achteraan.

Naar DurgerdamDe route naar Durgerdam

Voor wie daar ook wil oefenen; het is 6,51 km van de club over het water (volgens afstandmeten.nl). Je vaart eerst naar de Oranjesluizen en daarna volg je de noordzijde van de IJ-oevers totdat je vanzelf langs Durgerdam komt. Je passeert de ingang van de jachthaven en na nog 300 meter langs de oever kom je bij het kleine zwemstrandje in de hoek. (Ruim) Er voor liggen enkele zeilboten voor anker.

Later zijn we het IJ overgestoken en tegen de klok in rond IJburg gepeddeld zodat we op de terugweg naar de sluis de wind in de rug hadden. Halverwege, uit de wind en in de zon, kregen we bij KOIJ een kop koffie op hun terras plus de uitnodiging aan alle KVZ leden om met de tochten van KOIJ mee te varen, naar Pampus of Muiden bijvoorbeeld.