Alkmaar

AlkmaarRein had ambitie en stelde voor: “Na een zeer geslaagde retour naar de Zaanse Schans (en de 34 km was prima te doen) ontstond het idee om naar Alkmaar op en neer te varen.” Dit weekend was het zover, maar ook druk met KVA- en KVB-examens. Hij ging met Lieke op pad:

Met buddyzitje“Nou dan wil ik wel een keer mee” hoor ik vaak als ik over tochten vertel, dus toen Lieke en ik langs Arjan Bloem peddelden, heb ik zo’n nieuwe buddyseat op mijn boot laten zetten. Vervolgens zijn we verder gevaren naar Alkmaar. Echt een leuke tocht over het IJ, door de sluis bij Zaandam, het Alkmaardermeer en tenslotte nog een rondje in Alkmaar. Bij KV Odysseus kregen we koffie met koek, konden wij douchen en onze boten mochten daar overnachten waarvoor veel dank. Na 44 km per kajak heen zijn we terug met de trein gegaan.

En de terugweg?

Ik heb de boten vandaag met de auto opgehaald. We dachten vooraf ook dat een kajakweekend van ruim 80 km ook teveel zou zijn zodat we Odysseus gevraagd hadden of we daar de kajaks mochten stallen, maar achteraf viel de tocht reuze mee, allebei waren we niet echt moe.

Kortom: verwacht de tocht komend jaar op de kalender, dan wel heen en weer!

Alkmaar