Biesbosch-weekend

We grijpen de feestdagen aan: al vele jaren staat het Hemelvaart-weekend naar Edam op de kalender, rond de 90km in drie dagen (A’dam-Edam, rondje Gouwzee of retourtje Hoorn, en dag drie terug). En sinds een paar jaar hebben we een club-weekend “voor elk wat wils”, de eerste jaren naar de Vinkeveense Plassen in september, vorig jaar met Pinksteren in de Weerribben, dit jaar in de Biesbosch.

Kano-kamperen, met vaak wat luxe: uit eten in een nabij restaurant (Edam, Vinkeveense Plassen, Ossenzijl/Weerribben) voor wie wil. Na een eerder open Nederlands weekend in de Biesbosch, vanuit Dordrecht, was het tijd voor een nieuw bezoek. Kamperen op een eiland, zonder “nabij restaurant”, dat is nog veel leuker!

Zaterdag was het toch wel wat heftig, windkracht 5 à 6 met vlagen 8 à 9: dat toch liever niet. Bij de Biesbosch-hoeve begrepen ze dat, en mochten we last-minute een nachtje overslaan. We hebben de boten alvast opgeladen en wat route-plannen gemaakt, bij de club.

Zondag en maandag was het heerlijk varen, zon, beetje wind, heel veel Biesbosch, en een heerlijke home-made BBQ en ruim ontbijt en lunch op een eigen kampeerveld. Dit keer met een paar verschillende tochten om zoveel mogelijk “voor elk wat wils” te bieden.