Vaar Winterklaar / Paddle Winter Proof

Short English summary below

De herfst is weer begonnen, het water wordt kouder, gelukkig blijft KVZ gewoon doorpeddelen, ook straks in de winter. Het is dan prachtig, in het donker, verstilde grachten, knisperende koude lucht, heerlijk om in de winter door te peddelen. Dit vereist wel wat extra voorbereiding en kleding die geschikt is voor kou.

Voor iedereen die nog geen of weinig ervaring heeft met wintervaren is er op donderdag 17 Oktober van 19.30 – 21.00 uur een workshop “Vaar Winterklaar”. Dit is een praktische workshop die je alle handvaten geeft om je voor te bereiden op peddelen onder koude omstandigheden.

Programma:

• 19.30 – 19.45 : wintervaren, hoe mooi is dat?
  • 19.45 – 20.00 : begrijp de uitdagingen van wintervaren
  • 20:00 – 20:20 : kleding, lampjes, veiligheid op het water
  • 20:20 – 20:30 : korte pauze, omkleden
  • 20:30 – 21:00 : voor wie wil, natte oefening, ervaar het koude water, maar wel met de juiste kleding (neopreen pakken kun je lenen)

Op zaterdag 14 December gaan we vanaf 12 uur nog een keer natte oefeningen doen. Dan is het water nog weer kouder, en het is licht. Daarover komt tzt nog een apart bericht.

Short English Summary

Thursday October 17th, 19:30 – 21:00 we offer a workshop on how to “Paddle Winter Proof”. Topics include the beauty of paddling in winter, understanding the challenges of paddling in cold circumstances, clothing adapted to the cold, and if you want, a practical part where you can experience being in cold water (you can use neoprene suits from the club). The workshop will be in Dutch, but we’ll try to translate to English were and when possible.