We varen weer! Tochten en cursussen

We varen weer onze reguliere tochten, waarbij we ons aan een aantal veiligheidsregels houden. Daarover gaat dit bericht.

We geven ook weer cursussen. Wie zich daarvoor heeft aangemeld krijgt apart bericht.

We verwachten ook weer op zondag tochten te varen, daarover krijg je dan een aparte Bazuin.

De 1,5m maatregel blijft vooralsnog van kracht. Om voldoende afstand te kunnen houden gaan we in kleine groepen op pad. Er kunnen 8 boten achter elkaar op de steiger liggen, daarom maken we groepen van maximaal 7 deelnemers met een tocht- of cursusleider.

De groepen worden ter plekke ingedeeld en vertrekken na elkaar. We denken dat er 2 of 3 groepen per avond zullen zijn.

• Was voor vertrek en als je thuis komt je handen met zeep.
  • Kom in je kanokleding naar de club. Neem een eigen zwemvest mee.
  • Zodra “jouw” groep aan de beurt is pak je direct zelf je boot en ga je zo snel mogelijk te water.
  • Als het niet alleen lukt, vraag je hulp aan een ander. Degene die helpt wast na het helpen zijn handen.
  • Raak het materiaal van een ander verder niet aan.
  • Als je verkoudheidsklachten hebt, of iemand in je huishouden heeft koorts, kom dan niet.
  • Houdt op het clubterrein, op de steiger en tijdens het varen 1,5 meter afstand.
  • Na de tocht berg je het materiaal op en ga je naar huis.
  • De clubruimte, kleedkamers, douches en toiletten zijn toegankelijk maar om het risico op besmetting te beperken maken we daar alleen in noodgevallen gebruik van en ontsmetten we ze na gebruik.

Gebruikers van clubmateriaal moeten dit direct na gebruik weer schoonmaken, er is spray en doekjes beschikbaar. Voor de boten, spatzeilen en peddels is dat niet zo’n probleem. Voor de zwemvesten wel. Daarom vragen wij iedereen om zelf een zwemvest mee te nemen.

Als er vragen zijn, van leden of van autoriteiten, stel ze dan aan onze Corona Coördinator: voorzitter@kvzeeburg.nl

We zijn ervan overtuigd dat, ondanks deze regels van ‘het nieuwe normaal’, we weer gezellige en sportieve avonturen kunnen beleven.

Het bestuur en de tochtleiders.