Tochten leiden

Tochtleider worden?

Onze clubtochten worden geleid door clubgenoten. Heb je voldoende ervaring met varen in Amsterdam, en vind je het interessant om zelf ook tochten te kunnen leiden, kijk dan eens naar de mogelijkheid om tochtleider te worden.

We hebben onze tochten in verschillende nivo's ingedeeld, en daar verschillende tochtleider-nivo's aan gekoppeld.

Varen in en rond Amsterdam

In de loop der jaren hebben we de nodige ervaringen verzameld over tochten leiden in en rond Amsterdam, en in bredere zin.

We hebben dat samengebracht in een document, dat we proberen aan te vullen en bij te houden.

Je kan hier onze reader voor tochtleiders downloaden!

Waarom tochtleider worden?

We zijn een club: we organiseren onze activiteiten samen. Een onderdeel daarvan is de leiding op het water: de tochtleider zorgt dat de route bekend is, dat de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden, en dat iedereen een leuke tocht maakt en weet waar hij of zij aan toe is.

Als tochtleiders wisselen we regelmatig ervaringen uit. Daar leer je zelf van, het is een leuke groep mensen, en de club wordt er beter van. We organiseren ook workshops om onze vaardigheden te verbeteren.

• Leiding geven en groepsgedrag en -dynamiek.
  • Reddingen en slepen.
  • Rode Kruis uitgebreide EHBO-diploma via de club.
  • Leren "lezen" van het weer, de golven, en meer.

Wil je tochtleider worden, mail dan naar het Tochtenteam of praat eens met een tochtleider! We coachen elkaar.