Introductiecursus

Vier avonden cursus en een dagtocht

Word lid en leer kanoën! In onze introductiecursus leer je alles om de rest van het jaar lekker te kunnen varen.

In drie avonden behandelen we de basis-technieken:

• In- en uitstappen
  • Efficiënt vooruit varen
  • Bochten maken en stoppen
  • Omslaan en zwemmen met je boot.

De vierde avond kun je alles in praktijk brengen met een stadstocht door de Amsterdamse grachten. Je maakt dan ook kennis met meer clubgenoten.

Kort daarna is er een iets langere zondagse tocht, met pauze(s).

De rest van het jaar kanoën

Na de cursus kun je blijven meedoen aan allerlei clubtochten: we bieden regelmatig ontspannen tochtjes door de stad of in de natuur voor wie net begint.

Elke dinsdag- en woensdagavond varen we tochten van anderhalf tot twee uur. Op zaterdagochtend kun je het weekend beginnen met een Amstel-tocht om routine en conditie op te bouwen. We varen dan in principe individueel, voorwaade is dat je zelfredzaam bent.

Je kunt na de cursus meedoen aan vervolg-cursussen en workshops: zowel "nat" als "droog" bieden we van alles om meer te leren en meer lol met kanoën te hebben.

Je ziet het curriculum op de cursus-pagina en het hele cursus-aanbod op onze kalender hiernaast. Op de tochten-pagina zie je onze clubtochten.

Cursussen- en workshops-kalender

Wat je moet weten

Het aantal plaatsen is beperkt. Binnen een week na aanmelding krijg je bericht of je geplaatst bent met een betaalverzoek. Je kunt je voor meerdere cursussen opgeven; als de eerste cursus waarvoor je je hebt opgegeven vol is proberen we je te plaatsen op de volgende. Na ontvangst van de betaling is je inschrijving definitief. Als je binnen een week niet betaald hebt vervalt de inschrijving.

Ongeveer een week voor aanvang van de cursus krijg je een mail met alle benodigde informatie.

De totale kosten bedragen €179: dat is inschrijfgeld, cursus en lidmaatschap voor de rest van het jaar met gebruik van clubmateriaal (Ben je al lid, dan is de cursus gratis).

En verder…

Onze cursussen staan onder leiding van gediplomeerde instructeurs, en er zijn één of twee begeleiders op de cursusavonden.

Je kunt het beste lichte kleding dragen, en voor de zekerheid ook droge kleding meenemen. Je ontvangt hierover voor de cursus meer informatie.

Mocht je een avond missen, dan is er vaak wel een mogelijkheid die nog in te halen.

Elke avond duurt zo'n twee uur.