Introductiecursus

Vijf avonden cursus en een dagtocht

Word lid en leer kanoën! In onze introductiecursus leer je alles om de rest van het jaar lekker te kunnen varen.

In vier avonden behandelen we de basis-technieken:

• In- en uitstappen
  • Efficiënt vooruit varen
  • Meerdere manieren om te sturen en te stoppen
  • Omslaan en zwemmen met je boot.

De vijfde avond kan je alles in praktijk brengen met een stadstocht door de Amsterdamse grachten. Je maakt dan ook kennis met meer clubgenoten.

Snel daarna is er een zondagse tocht waarin we een langere tocht maken, met pauze(s).

De rest van het jaar kanoën

Na de cursus kan je blijven meedoen aan allerlei clubtochten: we bieden regelmatig ontspannen tochtjes door de stad of in de natuur voor wie net begint.

Elke dinsdag- en woensdagavond varen we tochten van anderhalf tot twee uur. Op zaterdagochtend kan je het weekend beginnen met een Amstel-tocht om routine en conditie op te bouwen.

Je kan na de cursus meedoen aan vervolg-cursussen en workshops: zowel "nat" als "droog" bieden we van alles om meer te leren en meer lol met kanoën te hebben.

Je ziet het curriculum op de cursus-pagina en het hele cursus-aanbod op onze kalender hiernaast. Op de tochten-pagina zie je onze clubtochten.

Cursussen- en workshops-kalender

Wat je moet weten

De totale kosten zijn €179: dat is lidmaatschap voor de rest van het jaar en gebruik clubmaterialen en inschrijfgeld. (Ben je al lid, dan is de cursus gratis.)

Je aanmelding is pas definitief nadat je de email hebt bevestigd en de kosten hebt betaald.

Na het invullen van het aanmeld-formulier ontvang je hierover meer informatie.

En verder…

Onze cursussen staan onder leiding van gediplomeerde instructeurs, en er zijn twee begeleiders op de cursusavonden.

Je kan het beste lichte kleding dragen, en voor de zekerheid ook droge kleding meenemen. Je ontvangt hierover voor de cursus meer informatie.

Mocht je een avond missen, dan is er vaak wel een mogelijkheid die nog in te halen.

Elke avond duurt zo'n twee uur.

Cursusdata

De introductiecursussen van 2018 zijn intussen voorbij.

Zodra we weten wat de plannen voor 2019 zijn werken we deze pagina weer bij.

Je kan je altijd aanmelden om op de hoogte te blijven: we sturen je dan aan het begin van 2019 een email met de mogelijkheden om te leren kanoën.

Ontvang een email als we weer cursussen bieden