IMG_2903.jpg

Ben je 8 jaar of ouder en heb je je zwemdiploma A?

Vind je kanoën leuk? Of zou je kanoën willen leren? We hebben een groep met jeugdleden die op de basisschool zitten en een groep met jeugdleden die op de middelbare school zitten.

Word jeugdlid!

Wat we doen
Als jeugdlid ga je in het seizoen één keer per week met een kano-instructeur het water op. Spellen doen, tochten varen en technieken leren. Je kunt ook kanodiploma’s halen. We organiseren losse activiteiten: kanopolo, een weekend op zee, wildwatervaren en meer. Het seizoen is van half mei tot 1 oktober. In de schoolvakanties is er geen les.

Proefles
Je bent welkom voor een gratis proefles op woensdagmiddag 6 juni of woensdagmiddag 13 juni van 15:00-16:30 uur. Meld je aan voor een proefles met een mailtje aan jeugd@kvzeeburg.nl. Zet er even bij hoe oud je bent en of je op 6 of 13 juni wilt komen, dan reserveren we een kano voor jou.

Startdata nieuwe leden
Je kunt ook lid worden zonder eerst een proefles te doen.
Er zijn twee startdatums voor nieuwe leden:
• Woensdagmiddag 20 juni van 16:30-18:00 uur.
Je hebt van 20 juni t/m 18 juli les van 16:30-18:00 uur en van 05 t/m 26 september van 15:00-16:30 uur.
Daarnaast kan je meedoen met losse activiteiten
• Je kunt ook de eerste week van september starten. Je hebt dan wekelijks les in september.
De lesdagen en -tijden worden nog bekend gemaakt. In het nieuwe seizoen doe je mee met de reguliere groep en losse activiteiten. Aanmelden? Stuur een mail aan jeugd@kvzeeburg.nl.

Kosten lidmaatschap
Het lidmaatschap voor de jeugdclub kost € 164,-. Je bent dan lid t/m december 2018. Start je pas in september dan krijg je korting. Als je vader of moeder lid is of lid wordt krijg je 50 % korting. Heb je een stadspas, dan is het mogelijk dat het Jeugdsportfonds Amsterdam het lidmaatschap voor jou betaalt. Wij vragen dit dan voor jou aan met jouw stadspasnummer. Zou je dit willen? Stuur dan een mailtje aan jeugd@kvzeeburg.nl.

Ben je langer dan 1 seizoen lid?

Zit je op de basisschool dan heb je wekelijks les op woensdagmiddag van 15:00-16:30 uur. Zit je op de middelbare school dan is de vrijdagavond van 18:30-20:00 jouw clubavond. Vind je het leuk om echt snel te leren varen, dan kan je meedoen met de extra training kanosprint. Je vind alle activiteiten in het activiteitenoverzicht hiernaast!

Helpen?
De jeugdclub zou niet bestaan zonder alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.
Wij zoeken voor dit seizoen:
• Iemand die de coördinatie op zich neemt
• Assistentie op het water bij de reguliere activiteiten (met name extra ogen)
• Assistentie op de open middag/ochtend in juni
Je krijgt er veel plezier en enthousiasme voor terug!
Ben je in opleiding voor kano-instructeur niveau 2 of 3, dan is het mogelijk om stage te lopen bij de jeugdclub.

P5240238.JPG

Over onze kanolessen
Spel, plezier en waterpret staan voorop! We zorgen voor een afwisselend programma. Al doende leer je de basisprincipes van het kanovaren. Voor de inhoud van de lessen laten we ons inspireren door het programma Paddle Power van de British Canoe Union (BCU). 

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de homepage van deze website.

Heb je interesse  of wil je meer weten?
Stuur ons een mailtje: jeugd@kvzeeburg.nl.

Updates over de jeugd-club

De eerste KVZ-sprintcup

Zaterdagmiddag 20 oktober houden we een club-middag met een divers programma:

 • Doe mee aan de eerste KVZ Sprintcup (beslissen ter plaatse kan ook nog) of moedig de deelnemers aan.
 • Kom je 2e hands kanospullen verkopen of kopen.
 • Laatste kans om je eigendommen uit de kist gevonden voorwerpen en de kapstok te redden! Na 14:30 gaat het in de verkoop, naar een goed doel, of gooien we het weg.
 • En kom proosten op een mooi kanoseizoen!

Het begint om 14:30 uur.

De allereerste KVZ Sprintcup: de wedstrijdbaan is direct voor de club. Wie is de snelste in zijn of haar klasse? Meet je met je maatje en bepaal wie dit jaar de snelste is!

We denken wat betreft klassen aan K1, K2, SK, Canadees, maar zeker ook zeekano. Omdat het onderlinge wedstrijden zijn, mogen we creatief zijn in de klassen. Regel is alleen dat het met een kano moet, over 200 meter, en er drie of meer inschrijvingen zijn. We denken dat het handig is om te onderscheiden tussen vrouwen en mannen, jeugd en volwassenen, en voor de K1 zelfs in masters en senioren. Maar meerpersoons boot is ook weer leuk in de mix. Alles dus afhankelijk van de inschrijvingen (en het weer: bij windkracht 5 of meer gaat het niet door).

Iedereen kan meedoen! Dus geef je op of kom gewoon kijken op een gezellige clubdag. Het inschrijfformulier hangt op het prikbord.

De eerste KVZ-medailles!

Dit weekend waren we weer van de partij op het NK Kanosprint op de Bosbaan! Vorig jaar “deden we mee”, dit jaar is er ook geoefend en getraind. Met succes! De eerste KVZ-medailles zijn een feit.

De hele uitslag kan je vinden op de website:

 • Odille (Dames Pupillen)
  • 200m MK1: zilver op 1m15s
 • Jane (Dames Aspiranten)
  • 200m K1: 4e op 1m09.4s (0.3 seconde van plaats 3), 7e op 1m06.9 in finale
 • Fleur (Dames Senioren)
  • 200m K1: geen tijd (verkeerde serie gestart)
 • Merel (Dames Veteranen)
  • met Hermien van Skonevaarders, K2 200m: zilver op 58.4s
  • 200m K1 Dames Veteranen: 6e op 1m02s
 • Bradley (Heren Senioren)
  • 1000m K1: 7e op 5m21s, 5m41s in de series
  • 200m K1: 9e op 1m02s in de series
  • 500m K1: geen tijd (niet gefinisht)
 • Vesper (Heren Junioren)
  • 200m K1: 6e op 57.7s in de series, 6e op 56.5s in de halve finale
 • David (Heren Senioren)
  • 200m K1: 9e op 56.2s in de series
  • 500m K1: 9e op 2m25s in de series
 • Adriaan (Heren Veteranen)
  • 500m K1: 6e op 2m11s
  • 200m K1: 5e op 45.5s
 • Merel, Adriaan (200m K2 Senioren): geen tijd?

2017

Een voortvarend en spetterend 2017 gewenst! En voor je goede voornemens: januari biedt van alles!

Light Festival 2016

Nieuwjaarsduik en Kanolatijn

za 7 jan 12:00 uur: Na het zaterdagvaren. Begin het nieuw kanojaar met een frisse duik.  Ga een stukje zwemmen (neopreen toegestaan), doe een X-redding of probeer of je eskimorol nog lukt. Neem handdoek en warme kleren mee!

za 7 jan 15-17 uur: Proost met elkaar op het nieuwe jaar, laat je inspireren door kajakfoto’s en -filmpjes en deel je plannen voor het nieuwe jaar.

Tochten

zo 8 jan: Amsterdam Light Festival met 30 gasten uit Nederland en Wallonië (organisatie Hans)

zo 22 jan: V3 tocht naar NDSM-werf en REM-eiland (Annet)

zo 29 jan: V2 tocht (Hans)

Vaste vaartijden

Vooraf aanmelden is niet nodig. Geschikte winterkajakkleding, redbare kajak en (op de avondtochten) verlichting zijn wel verplicht.

iedere dinsdag 19:30-21:30 uur: Dinsdagavondtocht. Er is dan één tochtleider

iedere woensdag 19-21 uur: Woensdagavpondtocht. Er zijn twee tochtleiders (als daar behoefte aan is)

iedere zaterdag 10-12 uur: Zaterdagochtend op de Amstel, conditievaren individueel (voor vaarders die zelfredzaam zijn)

Cursussen, trainingen en clinics

zo 15, 29 jan: Zwembadtraining volwassenen

iedere dinsdag 18:30-19:30 uur: Hardvaarwintertraining

Jeugdactiviteiten

wo 18 jan 15:30-16:30 uur: Droge les 10+

zo 22 jan: Zwembadtraining jeugd

iedere woensdag 16:30-17:30: Hardvaarwintertraining jeugd (Kerstvakantie niet op 4 januari)

Er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd. Dus hou de bazuin en website in de gaten!

Kom dit weekend juichen op de Bosbaan

Zaterdag en zondag is het weer zover: de NK Kanosprint op de Bosbaan. Vorig jaar riep Adriaan “kom, we gaan gewoon meedoen”. En dat smaakte naar meer: intussen traint een groepje mensen in SK’s en K1’s om serieus te werken aan scherpere tijden.

NK KanosprintWe doen mee op de 200 meter. Vesper en Adriaan werpen zich op zaterdagmiddag al in de strijd om eerst een plek in de finales op zondag te behalen. Julian, Odille, Jane, Merel zitten gelijk al in de finale en varen alleen zondagmiddag.

Die finales zijn vanaf 14:46 tot en met 15:26. Kom zaterdag- en/of zondagmiddag dus naar de Bosbaan, en doe eens gek: juichen voor je clubgenoten 🙂

KVZ Clubweekend

Het weekend van 10 en 11 september organiseren we voor het eerst in de KVZ-geschiedenis een clubweekend voor alle leden (incl. de jeugd). We varen verschillende tochten: vaarplezier in een prachtige omgeving voor iedereen (jeugd, beginners, natuurliefhebbers en ervaren vaarders). We denken aan een speurtocht, nachtelijke vaartocht, enz.

Vinkeveense Plassen vanuit de lucht (foto: Thijs Knaap, 2004)

Vinkeveense Plassen vanuit de lucht (foto: Thijs Knaap, 2004)

We kamperen en BBQ-en gezamelijk op eiland 9 in de Vinkeveense Plassen. Zorg zelf voor je eigen tent, matje en slaapzak.

We kunnen nog hulp gebruiken voor het transport van deelnemers, kampeerspullen en kajaks naar Vinkeveen; auto’s met dakdragers en/of trekhaken voor de trailer(s) en we zoeken iemand voor overzetten van spullen van de vaste wal naar ons Eiland met een motorbootje. Ouders van onze jeugd zijn ook van harte uitgenodigd om mee te peddelen en/of mee te helpen, bijvoorbeeld bij het jeugdprogramma of bij klaarmaken van het eten.

Noteer alvast in je agenda: 10 en 11 september 2016. Binnenkort ontvang je de bazuin of klaroen met o.a. informatie over aanmelden!

Kampioenen gezocht

Jeugd bij NK SprintZe zijn weer binnen, de inschrijfformulieren voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint op de Bosbaan op 3 en 4 september. De top voor het hardvaren!

Iedereen mag meedoen aan deze kampioenschappen, waar ook de Nederlandse top meevaart. Leuk en spannend om een keer mee te maken.

Vorig jaar hebben we vanuit KVZ voor de eerste keer meegedaan en dat willen we dit jaar weer doen. En nu beter voorbereid. Sommigen zijn al vanaf april aan het trainen.

Jeugd bij NK SpintJe kunt nog steeds aanhaken, op dinsdag van 19:30-20:30. Op de training leer je wat je moet doen om te winnen. Hoe meer je traint, des te meer kans maak je!

Inschrijving sluit op 1 augustus, maar omdat het dan al zomervakantie is, en we ook licenties moeten regelen bij het Watersportverbond, willen we graag dat je je zo spoedig mogelijk opgeeft. In ieder geval voor 15 juli.

Doe mee aan de Nederlandse Kampioenschappen, geef je op en laat het weten voor 15 juli aan Adriaan. En dan trainen…

Ook eens meedoen?

Zin in een clinic, cursus, of open dag? Meld je aan, dan mailen we je als er weer een komt.

Activiteiten jeugdclub