IMG_2903.jpg

Ben je 8 jaar of ouder en heb je je zwemdiploma A?

Vind je kanoën leuk? Of zou je kanoën willen leren?

Word lid van onze Jeugdclub!

Als jeugdlid ga je één keer per week met een gediplomeerde kano-instructeur het water op: spelletjes doen, tochten varen en techniek leren. Als je wilt kun je kano diploma’s halen.

De reguliere lessen zijn op woensdagmiddag van 16.00-17.30 uur. Van april tot en met de herfstvakantie zijn we op het water. Vind je het leuk om hard te varen, dan kan je als jeugdlid extra meedoen met de training kanosprint voor jeugd op woensdag van 17:45-18:45 uur.  Van de herfstvakantie tot begin april hebben we met de lessen een winterstop. We gaan dan wel een aantal keer naar het zwembad op zondagavond. Alle activiteiten staan in het activiteitenoverzicht hiernaast.

Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de homepage van deze website.

P5240238.JPG

Als lid van de jeugdclub van KVZ volg je gedurende het seizoen de lessen/training op woensdagmiddag. Daarnaast organiseren we losse activiteiten waaraan je mee kunt doen. Dat kan van alles zijn: kanopolo, een weekend op zee, wildwatervaren, wedstrijdvaren en meer.

In schoolvakanties is er geen les. De weken tussen de schoolvakanties vormen een lesblok. Voor de inhoud van de lessen laten we ons inspireren door het programma Paddle Power van de British Canoe Union (BCU).  Spel, plezier en waterpret staan voorop! We zorgen voor een afwisselend programma. Al doende leer je de basisprincipes van het kanovaren.

Heb je interesse in kanovaren, laat het ons dan weten dan informeren we je over de mogelijkheden. Stuur een mail naar: jeugd@kvzeeburg.nl.

Updates over de jeugd-club

De eerste KVZ-medailles!

Dit weekend waren we weer van de partij op het NK Kanosprint op de Bosbaan! Vorig jaar “deden we mee”, dit jaar is er ook geoefend en getraind. Met succes! De eerste KVZ-medailles zijn een feit.

De hele uitslag kan je vinden op de website:

 • Odille (Dames Pupillen)
  • 200m MK1: zilver op 1m15s
 • Jane (Dames Aspiranten)
  • 200m K1: 4e op 1m09.4s (0.3 seconde van plaats 3), 7e op 1m06.9 in finale
 • Fleur (Dames Senioren)
  • 200m K1: geen tijd (verkeerde serie gestart)
 • Merel (Dames Veteranen)
  • met Hermien van Skonevaarders, K2 200m: zilver op 58.4s
  • 200m K1 Dames Veteranen: 6e op 1m02s
 • Bradley (Heren Senioren)
  • 1000m K1: 7e op 5m21s, 5m41s in de series
  • 200m K1: 9e op 1m02s in de series
  • 500m K1: geen tijd (niet gefinisht)
 • Vesper (Heren Junioren)
  • 200m K1: 6e op 57.7s in de series, 6e op 56.5s in de halve finale
 • David (Heren Senioren)
  • 200m K1: 9e op 56.2s in de series
  • 500m K1: 9e op 2m25s in de series
 • Adriaan (Heren Veteranen)
  • 500m K1: 6e op 2m11s
  • 200m K1: 5e op 45.5s
 • Merel, Adriaan (200m K2 Senioren): geen tijd?

2017

Een voortvarend en spetterend 2017 gewenst! En voor je goede voornemens: januari biedt van alles!

Light Festival 2016

Nieuwjaarsduik en Kanolatijn

za 7 jan 12:00 uur: Na het zaterdagvaren. Begin het nieuw kanojaar met een frisse duik.  Ga een stukje zwemmen (neopreen toegestaan), doe een X-redding of probeer of je eskimorol nog lukt. Neem handdoek en warme kleren mee!

za 7 jan 15-17 uur: Proost met elkaar op het nieuwe jaar, laat je inspireren door kajakfoto’s en -filmpjes en deel je plannen voor het nieuwe jaar.

Tochten

zo 8 jan: Amsterdam Light Festival met 30 gasten uit Nederland en Wallonië (organisatie Hans)

zo 22 jan: V3 tocht naar NDSM-werf en REM-eiland (Annet)

zo 29 jan: V2 tocht (Hans)

Vaste vaartijden

Vooraf aanmelden is niet nodig. Geschikte winterkajakkleding, redbare kajak en (op de avondtochten) verlichting zijn wel verplicht.

iedere dinsdag 19:30-21:30 uur: Dinsdagavondtocht. Er is dan één tochtleider

iedere woensdag 19-21 uur: Woensdagavpondtocht. Er zijn twee tochtleiders (als daar behoefte aan is)

iedere zaterdag 10-12 uur: Zaterdagochtend op de Amstel, conditievaren individueel (voor vaarders die zelfredzaam zijn)

Cursussen, trainingen en clinics

zo 15, 29 jan: Zwembadtraining volwassenen

iedere dinsdag 18:30-19:30 uur: Hardvaarwintertraining

Jeugdactiviteiten

wo 18 jan 15:30-16:30 uur: Droge les 10+

zo 22 jan: Zwembadtraining jeugd

iedere woensdag 16:30-17:30: Hardvaarwintertraining jeugd (Kerstvakantie niet op 4 januari)

Er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd. Dus hou de bazuin en website in de gaten!

Kom dit weekend juichen op de Bosbaan

Zaterdag en zondag is het weer zover: de NK Kanosprint op de Bosbaan. Vorig jaar riep Adriaan “kom, we gaan gewoon meedoen”. En dat smaakte naar meer: intussen traint een groepje mensen in SK’s en K1’s om serieus te werken aan scherpere tijden.

NK KanosprintWe doen mee op de 200 meter. Vesper en Adriaan werpen zich op zaterdagmiddag al in de strijd om eerst een plek in de finales op zondag te behalen. Julian, Odille, Jane, Merel zitten gelijk al in de finale en varen alleen zondagmiddag.

Die finales zijn vanaf 14:46 tot en met 15:26. Kom zaterdag- en/of zondagmiddag dus naar de Bosbaan, en doe eens gek: juichen voor je clubgenoten 🙂

KVZ Clubweekend

Het weekend van 10 en 11 september organiseren we voor het eerst in de KVZ-geschiedenis een clubweekend voor alle leden (incl. de jeugd). We varen verschillende tochten: vaarplezier in een prachtige omgeving voor iedereen (jeugd, beginners, natuurliefhebbers en ervaren vaarders). We denken aan een speurtocht, nachtelijke vaartocht, enz.

Vinkeveense Plassen vanuit de lucht (foto: Thijs Knaap, 2004)

Vinkeveense Plassen vanuit de lucht (foto: Thijs Knaap, 2004)

We kamperen en BBQ-en gezamelijk op eiland 9 in de Vinkeveense Plassen. Zorg zelf voor je eigen tent, matje en slaapzak.

We kunnen nog hulp gebruiken voor het transport van deelnemers, kampeerspullen en kajaks naar Vinkeveen; auto’s met dakdragers en/of trekhaken voor de trailer(s) en we zoeken iemand voor overzetten van spullen van de vaste wal naar ons Eiland met een motorbootje. Ouders van onze jeugd zijn ook van harte uitgenodigd om mee te peddelen en/of mee te helpen, bijvoorbeeld bij het jeugdprogramma of bij klaarmaken van het eten.

Noteer alvast in je agenda: 10 en 11 september 2016. Binnenkort ontvang je de bazuin of klaroen met o.a. informatie over aanmelden!

Kampioenen gezocht

Jeugd bij NK SprintZe zijn weer binnen, de inschrijfformulieren voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint op de Bosbaan op 3 en 4 september. De top voor het hardvaren!

Iedereen mag meedoen aan deze kampioenschappen, waar ook de Nederlandse top meevaart. Leuk en spannend om een keer mee te maken.

Vorig jaar hebben we vanuit KVZ voor de eerste keer meegedaan en dat willen we dit jaar weer doen. En nu beter voorbereid. Sommigen zijn al vanaf april aan het trainen.

Jeugd bij NK SpintJe kunt nog steeds aanhaken, op dinsdag van 19:30-20:30. Op de training leer je wat je moet doen om te winnen. Hoe meer je traint, des te meer kans maak je!

Inschrijving sluit op 1 augustus, maar omdat het dan al zomervakantie is, en we ook licenties moeten regelen bij het Watersportverbond, willen we graag dat je je zo spoedig mogelijk opgeeft. In ieder geval voor 15 juli.

Doe mee aan de Nederlandse Kampioenschappen, geef je op en laat het weten voor 15 juli aan Adriaan. En dan trainen…

Vaderdag-pret in het Flevoparkbad

FlevoparkbadHet is intussen traditie: op moederdag en vaderdag zijn we in het Flevoparkbad. Deze keer vanaf half drie tot tegen vier uur op zondag 19 juni.

Je kan je ter plekke aanmelden voor een ‘clinic’ van ca. een half uur. Lekker samen in het ondiepe spelen met kajaks. Als je met je vader komt heb je voorrang op de rest!

Het “goeie” nieuws is dat de weersverwachting iets minder “tropisch” is dan bij Moederdag: toen was het zo’n warme dag dat het zwembad al vol lag met mensen. Deze keer hopen we dat er wel plek is voor onze boten 🙂

 

Ook eens meedoen?

Zin in een clinic, cursus, of open dag? Meld je aan, dan mailen we je als er weer een komt.

Activiteiten jeugdclub