Kanosprint

Wat is Kanosprint?

Ben je meer van de competitie dan van het tochtjes varen? Dan is kanosprint misschien iets voor jou.

Kanosprint is een Olympische discipline. Op vlak water, zonder golven of stroming, zo snel mogelijk van start naar finish in een rechte baan die is opgedeeld in diverse banen. De officiële afstanden zijn 200 meter, 500 meter en 1000 meter. In Nederland wordt gevaren in de klassen K1, K2, K4, C1 en C2. De 'K' staat voor Kajak, een gesloten kano met dubbelblad peddel. De 'C' staat voor Canoe, een open kano met een éénblad peddel. Het getal geeft aan met hoeveel personen de kano gevaren wordt. Meer informatie vind je op http://www.kanosprint.nl/.

Kanosprint bij KV Zeeburg

KV Zeeburg beschikt over een aantal boten en peddels die geschikt zijn voor hardvaren voor alle leeftijden: Eska's, K1's en K2's. Ook zijn er leden met een eigen wedstrijdboot. Dicht bij het clubhuis zijn een aantal redelijk rustige lange stukken water waar je goed kunt trainen. Als je het eens zou willen uitproberen, neem dan contact op met Adriaan.