Online community

Op Kano Amsterdam kan je online met elkaar afspreken, vragen stellen of beantwoorden, wekelijks de vaar-kalender, alerts ontvangen voor nieuwtjes op Zeekajak Forum, Kanoweb, en meer.

Nog geen lid van de Kano Amsterdam online community?

Je kan jezelf aanmelden via deze link.

Wat is het?

We bieden met Kano Amsterdam een online community via Slack (wellicht ken je het ook via bijvoorbeeld je werk).

Je kan in Slack met elkaar chatten in "kanalen (channels)". Kanalen kunnen publiek zijn, waar iedereen mee kan doen, maar ook privé en alleen op uitnodiging zichtbaar.

We bieden ook informatie-kanalen voor aankondigingen en externe informatie.

Je kiest zelf in welke kanalen (onderwerpen of groepen) je geïnteresseerd bent.

Waarom Slack en niet WhatsApp of zo?

Allerlei leden chatten ook al met elkaar via WhatsApp of andere messenger-apps. Prima. Waarom we Slack bieden:

• In WhatsApp zitten al je chats door elkaar. In Slack heb je je KVZ-gesprekken bij elkaar.
  • Je kan zien welke (publieke) gesprekken er zijn, over welke onderwerpen.
  • Je kiest je eigen naam en je hoeft niet je telefoonnummer met allerlei mensen te delen.
  • We bieden informatie-kanalen om bijvoorbeeld nieuwe activiteiten op de kalender te zien.
  • We hebben ingesteld dat je tussen 9 uur 's avonds en 9 uur 's ochtends geen notificaties op je telefoon krijgt (dat kan je overigens zelf aanpassen).

Voor wie is het?

De online community heet Kano Amsterdam, en staat open voor KVZ-leden en ook voor andere kanovaarders in en rond Amsterdam.

Het is bedoeld om contacten te leggen, informatie te delen, samen vaar-afspraken te maken, een online-marktplaats te bieden, team-discussies te voeren, en wat er verder nuttig is.

We hebben een kanaal #kvz-club die dient als virtueel KVZ-clubgebouw om bijvoorbeeld een praatje te maken of een vaar-maatje in de club te zoeken.

Tijdens de corona-lockdown hebben we een kanaal #corona-mini-tochten om vaar-afspraken in kleine groepen te faciliteren.

Hoe gebruik ik het?

Je kan Slack gebruiken via een gewone browser. Je kan ook speciale apps installeren op je desktop of telefoon.

• Als je de Slack website opent op je telefoon kom je via de "Download Slack" knop in de appstore uit.

Je moet een account hebben voor Kano Amsterdam.

• Heb je nog geen account, dan kan je jezelf uitnodigen via deze link. Je kan je bijvoorbeeld aanmelden met je Google-account, dan heb je geen nieuw password nodig.

Slack helpt je verder met je aanmelding en geeft je suggesties om aan de slag te gaan.

Omgangsregels online community

De omgangsregels van onze online community zijn hetzelfde als onze algemene club-omgangsregels. Een citaat daaruit:

Wij vinden afspraken over de manier van omgaan met elkaar belangrijk, omdat iedereen zich prettig en veilig moet kunnen voelen. Dit kan alleen als je elkaar in je waarde laat en elkaar met respect behandelt. Dit betekent dat wij in onze vereniging alle vormen van ongelijkwaardige behandeling zoals, pesten, machtsmisbruik, discriminerende, racistische, seksistische of (seksueel) intimiderende gedragingen of opmerkingen, of het hiertoe aanzetten, ontoelaatbaar vinden.

Vind je iets niet toelaatbaar, meld het dan via het communicatie-team of het bestuur (of iemand in die teams), of kijk op de contact-pagina voor onze vertrouwenspersonen.

Tips en truuks

Wanneer wil je notificaties zien?

Het kan handig zijn om bijvoorbeeld op je telefoon meldingen te krijgen als er een gesprek is.

• Onder "Kano Amsterdam" kan je naar Preferences, en daar naar Notifications.
  • Je kan dan kiezen of je altijd, alleen bij berichten direct aan jou, of nooit een melding wilt.
  • Je kan ook instellen tussen welke tijden je die meldingen wilt. Standaard is dat tussen 9 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds, maar wil je overdag niet gestoord worden dan kan je je eigen tijden kiezen.

Wil je de Slack-interface in club-kleuren?

• Onder "Kano Amsterdam" kan je naar Preferences, en daar naar Themes.
  • Onderaan de Colours staat een veld "Copy and paste these values to share your custom theme with others".
  • Kopiëer onderstaande string en plak die daar in:

#2a9fc6,#b50921,#ffffff,#b50921,#b50921,#FFFFFF,#ffff00,#b50921,#b50921,#FFFFFF