Leer de juiste technieken

We bieden meerdere keren per jaar een beginnerscursus om de basistechniek te leren. En we organiseren workshops en cursussen om samen te oefenen en meer te leren.

Cursussen

Enkele keren per jaar kan je meedoen aan een beginnerscursus, om kennis te maken met kano-varen en met de club. Je leert de basis-technieken van het kanoën en maakt een eerste tochtje door de stad.

In juni organiseren we workshops om je techniek verder te verbeteren, en om bijvoorbeeld reddingsoefeningen te doen.

We houden ook workshops in het Flevobad, om nieuwe technieken te leren, van steunen en je boot uitgaan tot eskimoteren.

Niveaus en diploma’s

Als je de beginnerscursus goed afrondt, kan je meedoen aan de stadstochten van de club. Je bouwt dan ook ervaring op, en je kan in workshops je techniek verfijnen.

Aan het einde van het seizoen bieden we bij voldoende belangstelling de mogelijkheid examen te doen:

• Met KVA (kanovaardigheid A) weet je dat je alle basis-technieken beheerst en voldoende conditie en ervaring hebt om aan vlakwater-tochten mee te doen.
  • Voor KVB (kanovaardigheid B) leer je aanvullende technieken, en moet je meer conditie en ervaring hebben, om ook aan moeilijker tochten mee te kunnen doen.

De mogelijkheden