Tochten

Onze tochten

Wij varen het hele jaar door kanotochten, zomer en winter.

• Dinsdagavond club-avond: van half 8 tot ca. 9/half 10 varen we een ontspannen tocht.
  • Woensdagmiddag jeugd-club: van 4 tot half 6 activiteiten voor de jeugd.
  • Woensdagavond club-avond: van 7 tot ca. 9 varen we een tocht. Van ca. april t/m oktober zijn er meestal 2 tochten: een lichtere ontspannen tocht, en een sportievere tocht.
  • Zaterdagochtend conditietraining: van 10 tot 12 vaar je individueel de Amstel op en terug.
  • Zondag: de meeste zondagen varen we langere tochten, soms door de stad, soms elders.

Daarnaast organiseren we ook meerdaagse (kampeer)tochten op verschillend nivo, bijvoorbeeld naar Edam of de Waddenzee op, of door polders of een natuurgebied.

Tochten van anderen

Het is vaak ook mogelijk met activiteiten van anderen mee te doen: Peddelpraat, NZKV, aanbieders van toers en cursussen, enzovoort. Daar hebben we een aparte pagina voor.

Onze agenda

Je ziet hier wat er door ons georganiseerd wordt. Houd er wel rekening mee dat er op elk moment nog wijzigingen kunnen zijn, bijvoorbeeld door het weer, of een gebrek aan deelnemers.

Is de tocht geschikt voor mij?

Bij een tocht staat meestal een tocht-aanduiding om aan te geven wat voor soort tocht je kunt verwachten, en wat je daarvoor moet kunnen.

Vlakwater

(grachten, Amstel, plassen)

Grootwater

(IJmeer, Markermeer, zee)

V1

Iedereen mag mee. De tocht wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers.

V2

Beginner. 2-3 uur varen, tussendoor een stop indien gewenst. Hier kun je aan meedoen als je de beginnerscursus hebt gevolgd.

G2

Kennismaking met groot water. Ervaring op vlak water en redelijke conditie vereist. 4-5 uur varen, tussendoor één of twee stops.

V3

Gevorderd. 4-5 uur varen, tussendoor één of twee stops. Redelijke conditie noodzakelijk. Stukje IJ en/of NH kanaal kan in de tocht zitten.

G3

Normale grootwatertocht. Ervaring op groot water en goede conditie vereist. Eigen uitrusting. T/m windkracht 4.

V4

Dagtocht. 6-8 uur varen, tussendoor één of twee stops. Ervaring en goede conditie noodzakelijk.

G4

Zware grootwatertocht. Minimaal 2 jaar ervaring en goede conditie zijn noodzakelijk.

Clubregels

Als je wilt deelnemen aan een tocht verwachten we dat je je houdt aan de spelregels die we daarvoor opgesteld hebben.

• Alle KVZeeburg-evenementen zijn gemeenschappelijke activiteiten die, tenzij anders aangegeven, alleen toegankelijk zijn voor leden.
  • Deelname is altijd op eigen risico.
  • Onze tochtleiders zijn geen professionele gidsen maar enthousiaste en ervaren clubleden.
  • Als je mee wilt doen aan één van deze tochten neem dan even telefonisch contact op met de tochtleider zodat je niet voor verrassingen komt te staan en zodat hij weet hoeveel mensen er meegaan en wat het niveau is.
  • De tochtleider heeft het laatste woord om te beoordelen of jij en je uitrusting goed genoeg in orde zijn om mee te kunnen.

Een plezierige en veilige tocht toegewenst!

Hoe laat gaat de zon onder?

Bij tochten in het donker is goeie verlichting belangrijk!