Hemelvaartweekend Edam

Edam-driedaagseDag 1: Amsterdam – Uitdam – Edam

Op de ochtend van Bevrijdingsdag stonden we met z’n acht man sterk (Rolf, Annet, Jan, Lieke, Floor, Willem, Feike en Fenna) om 8.30 op de club om onze kajaks in te pakken voor drie dagen Edam. Voor de helft van ons was het de eerste keer dat we een boot inpakten voor een paar dagen weg. Gelukkig paste er meer in dan we dachten: iemand bleek zelfs nog een hele watermeloen in z’n luik te kunnen verstoppen.. De zon scheen al heerlijk, het was lekker warm en er was niet al te veel wind. Daardoor kon tochtleider Rolf ons buitenom voeren: door de sluizen, langs Vuurtoreneiland naar de camping van Uitdam.

Paard van Marken

Vanaf daar leidde Annet ons nog langs het Paard van Marken uiteindelijk naar onze camping bij Edam. Op de camping hebben we onze tenten in het zonnetje opgezet, naast het voetbalveld, zodat de kinderen nog lekker konden spelen. Eten hebben we niet als echte kampeerders bij de tent gedaan, maar fijn in het campingrestaurant. Na een paar welverdiende biertjes zijn we allemaal vroeg naar bed gegaan.

Dag 2: Edam – Volendam – Marken – Monnickendam – Edam

’s Ochtends werden we begroet door wederom een stralende zon en moeder-eend met haar kleintjes. Op deze dag werd de boot van Lieke niet bevaren door haarzelf, maar door Gert-Jan. We hebben lekker de toerist uitgehangen: toeristen kijken in Volendam, een blokje om maken in Marken en ijsjes eten in Monnickendam.

Marken

Bij terugkomst hebben we nog genoten van een verfrissende duik, oftewel geoefend met reddingen. ’s Avonds hebben we het koken wederom lekker overgeslagen en zijn we Edam in geweest voor een Italiaanse maaltijd.

Dag 3: Edam – Uitdam – Amsterdam

Toen we terug naar huis vertrokken was het meer bijna zo vlak als een zwembad waar nog niemand in gezwommen had, aldus Feike. Zo dus ongeveer:

Markermeer

Lieke was er weer om haar eigen boot terug te varen, dus Gert-Jan heeft ons onderweg bij alle stops per vouwfiets ontvangen. Tijdens de eerste helft van terugweg stond er weinig wind, dus bleven de zeilbootjes weg. Alles leek rustiger dan rustig te verlopen, totdat we de hoek om kwamen bij Uitdam. We voeren om het parcours van een zeilwedstrijd heen en kregen door deze bootjes toch nog de golven waar we ons zo op verheugd hadden. De andere golven die we die dag nog zagen kwamen van de gehaaste sluisverlaters terug in Amsterdam. Onder het genot van een biertje bij Boulevard hebben we gezamenlijk nog even teruggekeken op zonovergoten en lekkere dagen op het water.

Meer foto’s in het foto-album:

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/kvzeeburg.nl/albumid/6282411175217185681?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Eén reactie

  1. Pingback: Hemelvaartweekend Edam | 2kayak4batten

Reacties zijn gesloten.