Zeekajak testdag en lezing Antarctica

Op zaterdag 24 maart houden we een demodag georganiseerd in samenwerking met Zeekajak.NL.

Ook niet-leden van KV Zeeburg zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Van 12:00 – 16:00 kun je vrijblijvend Nigel Dennis (NDK) en Rockpool zeekajaks uitproberen.

Van 16:30 – 17:30 geeft Axel Schoevers een lezing in ons clubgebouw over zijn zeekajak-expeditie in Antarctica in februari 2017 met een groep onder leiding van Justine Curgenven. Op basis van ‘volpension’ met een kleine zeilboot vanuit Ushuaia; wat dat precies inhoudt ga je zien!

Voor het proefvaren is het van belang dat niet-leden zich vooraf aanmelden bij Zeekajak.NL. Ook voor de lezing wordt dat gewaardeerd. Dan weten we hoeveel mensen van buiten de vereniging komen. Je kunt dan ook aangeven welke zeekajak modellen je specifiek wilt uitproberen zodat we die kajaks zeker meenemen.

Om iedereen de gelegenheid te geven de kajaks aan de tand te voelen kun je een zeekajak steeds een half uur uitproberen. Voor een eerste kennismaking en grove selectie is dat voldoende. Maar waarschijnlijk wil je er eentje langer uitproberen en ook in omstandigheden. In overleg met Zeekajak.NL kun je een zeekajak na de demodag uitgebreider uitproberen.

KV Zeeburg heeft op de demodag de PRIMEUR van de nieuwe NDK Echo zeekajak. Een prototype van de PilgrimExpedion met een verlaagd bovendek bleek erg populair onder kleinere vaarders; er werden er steeds meer van verkocht… Dit heeft dus nu geresulteerd in een nieuw model; de Echo.

We zien jullie graag 24 maart!

 

Kijk hier voor de routebeschrijving en denk aan de milieuzone en betaald parkeren.