Kano-kerst en -nieuwjaar

Tochten rond oud en nieuw

Op de valreep bleef het kano-bloed kruipen, en dus hebben we dit jaar op verzoek het winterprogramma nog verder uitgebreid!

  • Op Eerste Kerstdag doen we een middag-tocht: we vertrekken om 12u (zorg dus dat je dan vaar-klaar bent) en zijn rond 15u weer terug, met onderweg een pauze.
  • Op Tweede Kerstdag is er “gewoon” een woensdag-avondtocht om 19u.
  • Op Nieuwjaarsdag is er ook “gewoon” een dinsdag-avondtocht om 19u30!

Verder is er op zaterdag 12 januari ons traditionele Kanolatijn:

  • Van 10 tot 12u de Amsteltocht voor de reguliere zaterdagochtend-vaarders.
  • Aansluitend de Nieuwjaarsduik, en voor de wintervaarders: reddingsoefeningen! Met de koude maanden nog voor de boeg een mooie kans om alles eens in het echt te proberen, en daarna een warme douche te nemen.
  • Van 13 tot 16u (of later) het Kanolatijn: onze nieuwjaarsborrel met gelegenheid je stoere, al dan niet waargebeurde of aangedikte kano-avonturen van 2018 te delen, met of zonder een paar foto’s of filmpjes. En met hapjes en drankjes (neem ook wat mee als je wil).

Bij het Kanolatijn laten we ook de KVZ-plannen voor 2019 zien, en kan je natuurlijk je eigen goede voornemens concreet maken. Bijvoorbeeld een kampeerweekend, een verre reis, of een “vuilnis-tocht”!

Intussen hebben diverse kanoclubs ons gevonden als opstap-locatie voor een rondje langs het Amsterdam Light Festival (neem even contact op via info@kvzeeburg.nl als je ook hier wilt vertrekken, onze clubfaciliteiten staan ter beschikking!), en komt het Festival ook nog op de KVZ-kalender van januari.

Onze ambities voor 2019

Het bestuur van kanovereniging Zeeburg zoekt deskundigen.

Voor 2019 lopen we weer over van de plannen. We willen zonnepanelen op het dak leggen en onze accommodatie verduurzamen. We willen informatie-avonden organiseren voor leden, bijvoorbeeld over sportvoeding. We willen heel graag een mooie, groene grasmat voor onze deur en een EHBO-cursus in eigen huis voor onze instructeurs en tochtleiders.

We hebben van al deze dingen zelf weinig verstand.

We kunnen natuurlijk in het wilde weg offertes gaan vragen, daar zijn we zelfs al mee begonnen. Maar het voelt toch een beetje gek, omdat we vermoeden dat er onder onze leden vast en zeker ook mensen zijn die dingen kunnen en weten.

Misschien is er onder onze leden wel een erkend EHBO-instructeur met verstand van water. Wellicht is iemand installateur of hovenier. En anders zou het zomaar kunnen dat één van onze leden een supergoeie sportdiëtist kent onder zijn familieleden, vrienden en kennissen.

We kunnen ons trouwens ook voorstellen dat er onder onze leden mensen rondlopen die iets of iemand weten op een ander vlak, waaraan we nog niet dachten. Iets dat zich uitstekend leent voor een interessante workshop of informatiebijeenkomst. Dingen als natuurfotografie, een neopreen-naaicursus, bushcraften, vissen – het zou zomaar kunnen dat onze leden geïnteresseerd zijn.

Vandaar deze oproep, in de dagen voor iedereen naar lange tafels vol familie afreist: denk bij het kletsen aan de kerstdis ook eens aan de kanovereniging. Laat ons weten wat je kunt of wie je kent. Het gaat lang niet altijd om liefdewerk: voor sommige klussen kunnen we geld vrijmaken op de begroting, voor andere willen leden misschien wel een bijdrage betalen.

Fijne dagen,

Romana, Hans, Merel, Marcel, Kata en Rolf