Kanolatijn zaterdag 12 januari

2019 belooft weer een schitterend kanojaar te worden, zoals 2018 dat ook al was.

We gaan schitterende tochten maken, stormen doorstaan, we gaan nog beter en misschien wel verder varen, we zullen kopje onder gaan en op de één of andere manier weer in onze boten belanden.

Dat moeten we vieren!

Aanstaande zaterdag, 12 januari, zijn jullie allemaal welkom op de club voor het jaarlijkse Kanolatijn, hèt moment om bij te praten, plannen te smeden, aan te sterken en om nog eens flink te pochen over je kano-avonturen. We kunnen ons nu al verheugen op verschillende sterke verhalen. Ik noem maar iets:

  • We zullen het verhaal horen van een clublid dat in een papieren kano een Afrikaans meer wist te kruisen.
  • Dat van een clublid dat zich dacht te hebben opgegeven voor de beginnerscursus wildwatervaren in Nepal.
  • En van een clublid dat een bos hout kocht om daarvan, vooral met hulp van een enorme dosis doorzettingsvermogen, haar eigen kano te bouwen.

Er is nog plaats voor meer verhalen: kom vooral vertellen.

Kom anders om te luisteren, te eten en te drinken. Kom voor de nieuwjaarsduik of de speciale winterclinic.

Want het geheel wordt dit keer aangevuld met een clinic winter-reddingen onder leiding van Alfons, met hulp van Lieke, bedoeld voor iedereen die deze winter doorvaart, of van plan is dat te gaan doen.

Winterclinic? Ja. Je gaat in koppels ervaren hoe het is om in koud water gered te worden en een redding uit te voeren. Ieder koppel doet een puntjesredding, een x-redding, en een zelfredding. Je weet al wat dat is en kan het uitvoeren- nu gaat het erom om te ervaren hoe het is om deze technieken in koud water uit te voeren. We doen het voor het vlot en we houden elkaar goed in de gaten. Na de clinic gaan we lekker warm binnen nog even evalueren en verder van elkaars ervaringen leren.

Al met al is het programma als volgt:

  • 10 uur: zaterdag-varen over de Amstel, zoals altijd
  • 12.30: Nieuwjaarsduik en clinic reddingen
  • 13.30: Lunch
  • Vanaf 14 uur: Sterke verhalen, drinken en eten tot we naar huis willen.

Wees welkom, ook als je liever niet duikt, redt of vertelt!

Tot zaterdag,
Romana