Er zij licht

Helaas worden de dagen weer korter en wordt het al weer donker op de avonden. Als kanoërs zijn we verplicht een witte, rond schijnende, niet knipperende top-verlichting te voeren. De tochtleiders bij KV Zeeburg zien daar streng op toe.

Daar zijn een aantal opties voor:

Aanbevolen keuze

De allerbeste optie: Koop deze lamp (in september 2022: voor €59 euro). Veel mogelijkheden, waterdicht, slagvast en met een magneet op een pet o.i.d. vast te zetten. Een echt rondschijnend toplicht.

946

Alternatief

Een lichtere en goedkopere optie is de "guardian light" van ca. €17,50. je kan die op je dek binden, maar ook met een bandje op je hoofd of hoed zetten.

Hoofdlamp voor/achter

Goedkoper: Een hoofdlamp, bij diverse buitensportzaken te koop. Schijnt alleen naar voren, een los (wit!) fietslampje op je rug/zwemvest of een tweede hoofdlamp is dan nodig voor zichtbaarheid van achteren. Met deze verlichting riskeer je alsnog een bekeuring.
e99_po_tikka-plus_1

Fietslampjes

Goedkoopst: Koop bij bijv. de HEMA 2 sets (2x wit!) fietslampjes. Hang 1 witte aan de voorkant en 1 witte aan de achterkant. De 2 rode kunnen aan de achterkant van je fiets. Met deze combinatie riskeer je alsnog een bekeuring.
-41155070-product_rd-789693743

"Koffiebeker"

Je kan ook een fietslamp in een koffiebekertje of dun wit-plastic kopje doen en dat op je hoed of pet monteren, als rondom zichtbaar (maar niet echt schijnend) licht. Via @kanoweb.

Verlichting met fietslampje

Bij de onderste opties schijnt het licht natuurlijk niet echt rond, maar het belangrijkste is dat je van alle kanten goed zichtbaar bent.

Er zijn ook constructies te koop met een lamp op een stok op je kano, maar in onze ervaringen blijft dat nooit goed staan. We adviseren nadrukkelijk de hoofdlamp voor op je pet.

Het is uiteraard voor eigen rekening en risico als je deze verlichting (niet) voert: er wordt op gecontroleerd.

Het is niet toegestaan om rood, oranje, groen of knipperend licht te gebruiken: het MOET wit zijn!

Heb je eenmaal goeie verlichting, dan liggen er nog talloze prachtige avond-tochten in het verschiet.

Avond-tocht