Amsterdam Light Festival

Vanaf donderdag 1 december tot en met 22 januari is het weer Amsterdam Light Festival. Helaas geldt vanaf donderdag 1 december op een deel van de route, rondom Artis, een verbod voor door spierkracht aangedreven vaartuigen in verband met de veiligheid. Het bestuur heeft hiertegen eerder dit jaar bezwaar ingediend bij de gemeente, en heeft ook aangezeten in overleggen met het Light Festival en nautisch beheer, maar helaas heeft dat voor dit jaar niet geholpen.

Wat betekent dit concreet?

–        Vanaf 1 december mogen we tussen 16.30 en 23.00 uur NIET varen op de Nieuwe Keizersgracht, de plantage Muidergracht en het Entrepotdok. Dit geldt voor clubtochten EN individuele vaarders.

–        Ook op andere plekken langs de route is het opletten geblazen. Neem de vaarregels op de site van het Light Festival door en houd de veiligheid in het oog.

We blijven als club in gesprek met het festival en de gemeente, en hebben goede hoop dat de regels volgend jaar anders zullen zijn, maar voor dit jaar is het niet anders.