[pe2-image src="http://lh4.ggpht.com/-wWB4BkKCwxg/U4O_3G68vtI/AAAAAAAACCk/nEBFegPgnmQ/s144-c-o/IMG_2903.jpg" href="https://picasaweb.google.com/107780532446346662750/2014OHWOJeugdland#6017864480568688338" caption="" type="image" alt="IMG_2903.jpg" pe2_single_image_size="w300" ]

KVZ Jeugdclub 2020

Jeugdinstructeur gezocht!
Onze jeugdclub telt 20 leden van 12-18 jaar en drie instructeurs.
We zijn op zoek naar een jeugdinstructeur voor de introductiecursussen.
Heb jij interesse en ervaring? Stuur een mailtje naar jeugd@kvzeeburg.nl.
Ben je in opleiding voor kano-instructeur niveau 2 of 3, dan is het mogelijk om stage te lopen bij de jeugdclub.

Ledenstop 2020
Vooralsnog hebben we dit seizoen een ledenstop.
Heb je interesse om in het volgend seizoen kennis te maken of  lid te worden, stuur dan een mailtje naar jeugd@kvzeeburg.nl, met je leeftijd erbij.

Wat we doen
Als jeugdlid ga je in het seizoen één keer per week met een kano-instructeur het water op. Spellen doen, tochten varen en technieken leren. Je kunt ook kanodiploma’s halen. We organiseren losse activiteiten: kanopolo, een weekend op zee, wildwatervaren en meer. Het seizoen is van half mei tot half september. In de schoolvakanties is er geen les.
Je ziet onze activiteiten op de kalender hiernaast.

Kosten lidmaatschap
Het lidmaatschap voor de jeugdclub loopt per kalenderjaar en kost €164,-.
Als je vader of moeder lid is of lid wordt krijg je 50 % korting.

Voor ouders
De jeugdclub zou niet bestaan zonder de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.
Ook dit seizoen kunnen we niet zonder de assistentie van ouders.
Bij nieuwe inschrijvingen bespreken we daarom wat je als ouder voor de jeugdclub zou kunnen en willen doen. Je krijgt er veel plezier en enthousiasme voor terug!

[pe2-image src="http://lh5.ggpht.com/-2-lbAer_gs8/U5k7lGivS5I/AAAAAAAACEA/MdeuaROugtA/s144-c-o/P5240238.JPG" href="https://picasaweb.google.com/107780532446346662750/2014OHWOJeugdland#6023911485182266258" caption="" type="image" alt="P5240238.JPG" pe2_single_image_size="w300" pe2_img_align="right" ]

Over onze kanolessen
Spel, plezier en waterpret staan voorop! We zorgen voor een afwisselend programma. Al doende leer je de basisprincipes van het kanovaren. Voor de inhoud van de lessen laten we ons inspireren door het programma Paddle Power van de British Canoe Union (BCU).

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de homepage van deze website.

Heb je interesse  of wil je meer weten?
Stuur ons een mailtje: jeugd@kvzeeburg.nl.

Updates over de jeugd-club

KVZ Clubdag 2019

Vorige week was de KVZ Clubdag:
Luut vertelde over de oorsprong en wedstrijden van het groenland-rollen en liet er een paar zien, we hadden een echte kano-polo demo-wedstijd (dank aan de @Zwetplassers voor de doelen, Kano op IJburg – KOIJ voor grotere polo-boten, en de hele #kanopolo community voor de steun!) en na de KVZ-sprintcup-in-zeekano een lekkere maaltijd, voor wie er op tijd bij was 🙂 (dank Romana, Lenie en wie nog meer?)

KVZ clubdag zaterdag 19 oktober

Kom je ook naar de KVZ clubdag op zaterdag 19 oktober?

We luiden het zomerseizoen uit en het winterseizoen in met leuke activiteiten en samen eten.

Er is alweer de 2e editie van de KVZ sprintcup (onze zeekajakrace).

Er zijn demo’s en je kunt je 2e hands kanospullen verkopen.

En kom proosten op een mooi kanoseizoen.

Het begint om 14:30 uur, duurt tot 18:00 en daarna gaan we eten.

Vind je het leuk om deze middag een demo of clinic te geven (polo, canadees, groenlandrollen, K2, noem maar op!)? Of vind je het leuk om samen het eten te verzorgen? Laat het ons weten met een mailtje!

Ongeveer een week vooraf krijg je een mail met het programma van deze dag. Het is niet nodig je vooraf aan te melden, ook niet voor de activiteiten.

Biesbosch-weekend

We grijpen de feestdagen aan: al vele jaren staat het Hemelvaart-weekend naar Edam op de kalender, rond de 90km in drie dagen (A’dam-Edam, rondje Gouwzee of retourtje Hoorn, en dag drie terug). En sinds een paar jaar hebben we een club-weekend “voor elk wat wils”, de eerste jaren naar de Vinkeveense Plassen in september, vorig jaar met Pinksteren in de Weerribben, dit jaar in de Biesbosch.

Kano-kamperen, met vaak wat luxe: uit eten in een nabij restaurant (Edam, Vinkeveense Plassen, Ossenzijl/Weerribben) voor wie wil. Na een eerder open Nederlands weekend in de Biesbosch, vanuit Dordrecht, was het tijd voor een nieuw bezoek. Kamperen op een eiland, zonder “nabij restaurant”, dat is nog veel leuker!

Zaterdag was het toch wel wat heftig, windkracht 5 à 6 met vlagen 8 à 9: dat toch liever niet. Bij de Biesbosch-hoeve begrepen ze dat, en mochten we last-minute een nachtje overslaan. We hebben de boten alvast opgeladen en wat route-plannen gemaakt, bij de club.

Zondag en maandag was het heerlijk varen, zon, beetje wind, heel veel Biesbosch, en een heerlijke home-made BBQ en ruim ontbijt en lunch op een eigen kampeerveld. Dit keer met een paar verschillende tochten om zoveel mogelijk “voor elk wat wils” te bieden.

 

Kanolatijn zaterdag 12 januari

2019 belooft weer een schitterend kanojaar te worden, zoals 2018 dat ook al was.

We gaan schitterende tochten maken, stormen doorstaan, we gaan nog beter en misschien wel verder varen, we zullen kopje onder gaan en op de één of andere manier weer in onze boten belanden.

Dat moeten we vieren!

Aanstaande zaterdag, 12 januari, zijn jullie allemaal welkom op de club voor het jaarlijkse Kanolatijn, hèt moment om bij te praten, plannen te smeden, aan te sterken en om nog eens flink te pochen over je kano-avonturen. We kunnen ons nu al verheugen op verschillende sterke verhalen. Ik noem maar iets:

 • We zullen het verhaal horen van een clublid dat in een papieren kano een Afrikaans meer wist te kruisen.
 • Dat van een clublid dat zich dacht te hebben opgegeven voor de beginnerscursus wildwatervaren in Nepal.
 • En van een clublid dat een bos hout kocht om daarvan, vooral met hulp van een enorme dosis doorzettingsvermogen, haar eigen kano te bouwen.

Er is nog plaats voor meer verhalen: kom vooral vertellen.

Kom anders om te luisteren, te eten en te drinken. Kom voor de nieuwjaarsduik of de speciale winterclinic.

Want het geheel wordt dit keer aangevuld met een clinic winter-reddingen onder leiding van Alfons, met hulp van Lieke, bedoeld voor iedereen die deze winter doorvaart, of van plan is dat te gaan doen.

Winterclinic? Ja. Je gaat in koppels ervaren hoe het is om in koud water gered te worden en een redding uit te voeren. Ieder koppel doet een puntjesredding, een x-redding, en een zelfredding. Je weet al wat dat is en kan het uitvoeren- nu gaat het erom om te ervaren hoe het is om deze technieken in koud water uit te voeren. We doen het voor het vlot en we houden elkaar goed in de gaten. Na de clinic gaan we lekker warm binnen nog even evalueren en verder van elkaars ervaringen leren.

Al met al is het programma als volgt:

 • 10 uur: zaterdag-varen over de Amstel, zoals altijd
 • 12.30: Nieuwjaarsduik en clinic reddingen
 • 13.30: Lunch
 • Vanaf 14 uur: Sterke verhalen, drinken en eten tot we naar huis willen.

Wees welkom, ook als je liever niet duikt, redt of vertelt!

Tot zaterdag,
Romana

De eerste KVZ-sprintcup

Zaterdagmiddag 20 oktober houden we een club-middag met een divers programma:

 • Doe mee aan de eerste KVZ Sprintcup (beslissen ter plaatse kan ook nog) of moedig de deelnemers aan.
 • Kom je 2e hands kanospullen verkopen of kopen.
 • Laatste kans om je eigendommen uit de kist gevonden voorwerpen en de kapstok te redden! Na 14:30 gaat het in de verkoop, naar een goed doel, of gooien we het weg.
 • En kom proosten op een mooi kanoseizoen!

Het begint om 14:30 uur.

De allereerste KVZ Sprintcup: de wedstrijdbaan is direct voor de club. Wie is de snelste in zijn of haar klasse? Meet je met je maatje en bepaal wie dit jaar de snelste is!

We denken wat betreft klassen aan K1, K2, SK, Canadees, maar zeker ook zeekano. Omdat het onderlinge wedstrijden zijn, mogen we creatief zijn in de klassen. Regel is alleen dat het met een kano moet, over 200 meter, en er drie of meer inschrijvingen zijn. We denken dat het handig is om te onderscheiden tussen vrouwen en mannen, jeugd en volwassenen, en voor de K1 zelfs in masters en senioren. Maar meerpersoons boot is ook weer leuk in de mix. Alles dus afhankelijk van de inschrijvingen (en het weer: bij windkracht 5 of meer gaat het niet door).

Iedereen kan meedoen! Dus geef je op of kom gewoon kijken op een gezellige clubdag. Het inschrijfformulier hangt op het prikbord.

De eerste KVZ-medailles!

Dit weekend waren we weer van de partij op het NK Kanosprint op de Bosbaan! Vorig jaar “deden we mee”, dit jaar is er ook geoefend en getraind. Met succes! De eerste KVZ-medailles zijn een feit.

De hele uitslag kan je vinden op de website:

 • Odille (Dames Pupillen)
  • 200m MK1: zilver op 1m15s
 • Jane (Dames Aspiranten)
  • 200m K1: 4e op 1m09.4s (0.3 seconde van plaats 3), 7e op 1m06.9 in finale
 • Fleur (Dames Senioren)
  • 200m K1: geen tijd (verkeerde serie gestart)
 • Merel (Dames Veteranen)
  • met Hermien van Skonevaarders, K2 200m: zilver op 58.4s
  • 200m K1 Dames Veteranen: 6e op 1m02s
 • Bradley (Heren Senioren)
  • 1000m K1: 7e op 5m21s, 5m41s in de series
  • 200m K1: 9e op 1m02s in de series
  • 500m K1: geen tijd (niet gefinisht)
 • Vesper (Heren Junioren)
  • 200m K1: 6e op 57.7s in de series, 6e op 56.5s in de halve finale
 • David (Heren Senioren)
  • 200m K1: 9e op 56.2s in de series
  • 500m K1: 9e op 2m25s in de series
 • Adriaan (Heren Veteranen)
  • 500m K1: 6e op 2m11s
  • 200m K1: 5e op 45.5s
 • Merel, Adriaan (200m K2 Senioren): geen tijd?

Ook eens meedoen?

Zin in een clinic, cursus, of open dag? Meld je aan, dan mailen we je als er weer een komt.

Activiteiten jeugdclub